torsdag 23 maj 2013

Book Rescue Tag


Jag har blivit taggad av Rebecka på http://minathoughts.blogspot.se/ som har gjort en motsats till "Book Sacrifice Tag" som går ut på att rädda böcker istället för att offra böcker!

1. En lånad bok.
Du står i biblioteket och omges av alla böcker du någonsin lånat och läst. Helt plötsligt hörs bibliotekariens skrik, och han/hon skriker ut i biblioteket att en vulkan i närheten har börjat spruta lava, och att den lavan tar sig fram onaturligt snabbt för att vara lava. Din ända chans att överleva är att springa till närmaste höga berg. Du får en stark känsla av att behöva rädda en av böckerna i biblioteket, men berget ligger ett par kilometer bort och du orkar bara springa den sträckan med en bok.
Vilken bok som du någon gång lånat på biblioteket bestämmer du dig för att rädda?

-Jag skulle rädda Flickan från ingenstans av Justin Cronin. En av mina favoritböcker som jag helt random plockade upp på biblioteket på grund av omslaget!


2. En tegelsten.
Du är på en månadslång kryssning och har tagit med dig en hel väska med alla dina
tegelstens-böcker så att du ska ha något och läsa under hela månaden. Mitt ute på havet hörs en smäll, det är en av motorerna som har exploderat, och skeppet sjunker nu i en hissnande fart. Du sitter och läser en av tegelstenarna uppe på däck, du hinner inte springa till hytten för att hämta de andra böckerna, utan måste direkt ner i en av livbåtarna
.
Vilken tegelsten skulle du helst ha läst vid det tillfället i vetskapen om att det är den enda boken du kan rädda?
- Jag skulle helst läsa Så länge vi båda andas av 
Stephenie Meyer. Ja jag vet! Men jag gillar verkligen Twilight böckerna! :)
 
3. En bok på översta hyllan.
Det har börjat en brand i ditt hus/lägenhet som har spridit sig
till din bokhylla, varav hela din hylla står i brand förutom översta hyllplanet.
Vilken bok räddar du undan lågorna som står på översta hyllan i din bokhylla?

- Jag skulle rädda Änglar och Demoner av Dan Brown. Den bästa av hans böcker så här långt! Det ska bli intressant att se om hans nya bok Inferno toppar denna!

 
4. En bok på TBR-listan.
Tänk dig följande; Du har precis varit i bokhandeln och köpt alla de böcker du har på din TBR-lista. Eftersom att det var så många böcker tog du med dig en kärra att förflytta böckerna i, och behövde därför inte någon påse. Helt plötsligt öppnas himmeln och regnet öser ner. Du kan rädda en av böckerna du precis köpt genom att stoppa den innanför jackan/koftan, men det är också allt som får plats.
Vilken bok (som du ej har läst) väljer du att rädda?

-Åh det är ju hemskt om man inte kan rädda alla böckerna! Men om jag måste välja en blir den nog The Mazerunner av James Dashner. Jag vill verkligen läsa den men det bli aldrig av!


5. En Serie.
Ett event för bokälskande äger rum ute på landet och du njuter av att vara där. Det har samlats ihop vad som känns som en miljon böcker, och du hittar alla serier du någonsin läst i var sin hög vart du än ser. En skördetröska som skördade en åker precis intill är utom all kontroll och kör i högsta hastigheten mot högarna med serier. Vilken serie räddar du undan att strimlas sönder av maskinen?

- Jag räddar undan serien De utvalda av Kristin Cashore! Kan absolut inte offra den!

 
6. Ett Vackert omslag.
Ännu en gång befinner du dig i en bokhandel, den här gången står du mellan hyllorna och kollar in de böckerna med de finaste omslagen, när en av bokhandelns fönster exploderar i glasskärvor och ett hårigt monster hoppar in. Monstret verkar avsky synen av de vackra omslagen och du bestämmer dig för att ta med dig det vackraste omslaget du kan hitta som skydd mot alla monster och bevara det för alltid.
Vilken bok har ett så vackert omslag att du tror att det skulle kunna skydda dig mot de monster som numera dominerar världen? (kan vara en bok du läst eller en bok du inte läst)
 
- Entwined av Heather Dixon har ett sjukt vackert omslag! De skulle definitivt skydda mig mot allt ont :)
 
 
7. Sista boken i ditt liv.
Du vaknar på morgonen, och dem säger på nyheterna att solen har börjat brinna mindre och mindre på bara några timmar och att den inte kommer skina alls efter nästa natt. Solen kommer alltså efter sin nedgång i kväll aldrig mer gå upp, och saknandet av sol kommer göra planeten obeboelig.
Vilken bok läser du i vetskapen om att det kommer bli den sista boken du någonsin läser?
 
- Jag måste bara! Om världen går under så kommer den gå under medans jag läser Harry Potter! Hallå?! :) Frågan är bara vilken bok? Hmm men det får nog bli Harry Potter och den flammande bägaren av J.K Rowling. 
Det här var en sjukt rolig tagg att göra! Tack Rebecka!
Jag taggar vidare: 
Agnes & Frida på http://boooklovin.blogspot.se/

12 kommentarer:

 1. Åh lite annorlunda än den taggen jag läst innan! Vad roligt :D

  SvaraRadera
 2. Oj vad kul! Ska göra detta i kväll om jag hinner annars får det bli i morgon!

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. varsågod, det ska bli kul att se vilka böcker ni väljer :)

   Radera
 4. De utvalda är så himla bra! Förhandsbokade den sista och allt men den står fortfarande oläst

  SvaraRadera
 5. Åh tack för taggen! Denna åker helt klart upp på Att göra-listan. :D

  SvaraRadera