fredag 31 maj 2013

Rör mig inte! - Tahereh Mafi

Titel: Rör mig inte!
Författare: Tahereh Mafi
Serie: Shatter me #1
Förlag: B Wahlströms
Språk: Svenska
Antal Sidor: 303
Utgivningsår: 2012
Rec ex: Ja

Beskrivning från Adlibris:
Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej. Svält och sjukdomar decimerar befolkningen, fåglarna flyger inte längre och molnen har fel färg.Återetablissemanget sa att bara de kunde ställa saker till rätta igen, och de låste in Juliette i en cell. Nu har så många människor dött att de överlevande viskar om krig. Och Återetablissemanget ändrar sig. Kanske är Juliette mer än en pinad själ i en giftig kropp. Kanske är hon precis vad de behöver just nu.
Juliette tvingas välja: bli ett vapen i Återetablissemangets tjänst. Eller slåss mot dem.

Kommentarer:
Rör mig inte! var en mycket efterlängtad bok som jag hade hört mycket bra om från andra bokbloggare, så när jag började läsa den hade jag såklart höga förväntningar. Men jag måste säga att jag blev lite besviken och tyckte inte boken höll riktigt hela vägen. 

Berättelsen hade både sina höjdpunkter och sina svagare partier. Den börjar väldigt starkt och jag gillade verkligen den första delen av boken, den är spännande, intressant och lockande. Men sen tyckte jag att boken tappade lite av den mystik som fängslade mig i början. Den första delen kändes så verklig och hemsk så när det blandas i ännu mera orealistiska faktorer tappade jag lite av intresset och då tyckte jag även boken tappade lite av sin trovärdighet. Speciellt i slutet då händelseutvecklingen tog en väldigt oväntad vändning som jag inte är så förtjust över. Spoiler: När man fick reda på att det fanns andra med "krafter". Det stör mig på något sätt..!

Det jag tyckte bäst om med den är boken var språket! Jag fullkomligt älskade språket och skrivsättet i den här boken. Det kändes verkligen som om man kom Juliette nära och alla hennes känslor var så fint beskrivna och väldigt känslosamma. Det jag gillade bäst med Juliette var hennes förvandling under berättelsens gång, i början var hon helt förstörd och väldigt osäker men ju längre man kom i boken desto mer förändrades hon och hon började sakta med säkert tro på sig själv och på andra. Det var fint!

Trots jag hade lite problem med vissa delar i boken så är det absolut en mycket läsvärd ungdomsbok! Jag tycker ni ska plocka upp den om ni inte har gjort det. Den innehåller spänning, kärlek och en flicka som kan döda dig genom en kram!

Betyg: 8/10

Andra böcker i serien:
1. Rör mig inte! (eng. Shatter me)
2. Rädda mig inte! (eng Unravel me)
3. Ignite Me


Mellanböcker
1.5 Destroy Me
2.5 Fracture Me


Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och Cdon.

4 kommentarer:

 1. Jag är snart den enda som inte läst den här boken än!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du borde verkligen läsa den! Den är absolut läsvärd.

   Radera
 2. Och jag som hade tippat på att du skulle älska den, aja gilla är ju också ett bra betyg då 1 poäng till mig ändå! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får absolut 1 poäng :) jag tyckte ju mycket om den!

   Radera