lördag 11 maj 2013

Chanslös - Gail Carriger

Titel: Chanslös
Författare: Gail Carriger
Serie: Parasoll Protektoratet #2
Förlag: Styxx Fantasy 
Språk: Svenska
Antal sidor: 365
Utgivningsår: 2012
Rec ex: Ja


Beskrivning från Adlibris:
Alexia Tarabotti, numera Lady Maccon, trivs i sin nya tillvaro som fru till Conall Maccon, Londonvarulvarnas alfa. Men hennes idylliska tillvaro störs snart då varulvsregementet återvänder från utlandet och slår ner sina tältpinnar på hennes gräsmätta. samtidigt sveper en farsot in över London, och den påverkar stadens övernaturliga invånare på ett skrämmande sätt. På order av drottningen fattar Alexia sitt para­soll, går ombord på ett luftskepp och ger sig av mot Skottland, ursinniga varulvar och en märklig egyptisk mumie. Men det verkar som om någon helst ser att hon inte når sin destination och Alexia måste inse att det finns situationer som inte ens en kopp te kan rädda! 
Kommentarer:
Jag är lite kluven till den här boken. Jag gillar verkligen alla karaktärer, den historiska miljön och alla galna upptåg men den är stundtals rätt seg och långdragen. Men trots det tycker jag det är en mycket läsvärd bok.

Carriger har verkligen lyckats med att skapa något mycket intressant och spännande med en värld där varulvar, vampyrer och spöken lever sida vid sida med människorna. Att boken utspelar i England på 1800-talet gör det bara ännu mer fascinerade och lockande. Det är stora klänningar, hattar, parasoll blandat med varulvar och vampyrer - underbart!

I den här boken blir vi introducerade till flera nya karaktärer och min favorit är definitivt Madame Lefoux - uppfinnare/hattmakare med flera galna uppfinningar undanstoppade i rockärmen. Vi får även bekanta oss med varulvsflockar i Skottland och vi får uppleva hur spännande det kan vara att resa med luftskepp. Precis som i första boken bjuder författaren oss på många spännande händelser, fantastiska tvister(!) och inte minst sagt ett underbart språk med kvicka dialoger och härliga kommentarer. 

“Alexia,” väste hon till sin väninna, “det är knän nästan överallt. Vad ska jag göra?”
Miss Hisselpenny om att karlarna i Skottland bär kilt.

Trots att boken bitvis är lite seg ser jag väldigt mycket fram emot bok tre i serien: Hemlös. Jag är inte beredd att lämna Alexia och hennes underbara värld. Ni som redan har läst Chanslös vet vad jag pratar om när jag säger att man MÅSTE få reda på hur det går! Om man ska ge en extra eloge till Carriger är det för hon vet hur man skriver en riktigt cliffhanger..!Betyg 7/10

Andra böcker i serien:
1. Själlös
2. Chanslös
3. Hemlös
4. Eng. Heartless
5. Eng. Timeless


Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

4 kommentarer:

 1. Jag har taggat dig: http://petrasbokblogg.blogspot.se/2013/05/big-books-tag-tegelstenstaggen.html :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för taggen! Ska ta och försöka göra den imon!

   Radera
 2. Men åh, vad jag ligger efter i den här serien eftersom jag inte ens har börjat ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner oxå att jag ligger efter i hur MÅNGA serier som helst! Hur kan alla läsa så mycket lixom?? :)

   Radera