söndag 26 maj 2013

The Forest of Hands and Teeth - Mellanböcker


Titel: What Once We Feared
Författare: Carrie Ryan
Serie: The Forest of Hands and Teeth(De oheliga), #0.5

Kommentarer:
Den här novellen utspelar sig precis i början av den stora zombiekatastrofen. Man får följa fem ungdomar som hamnar mitt i kaoset och som tar skydd i en lyxig lägenhet där en av ungdomarnas pappa bor. 

Det är en mycket mörk och hemsk novell och man kan tydligt känna hopplösheten hos de instängda ungdomarna. På några ögonblick har deras liv slagits i tusen bitar och nu måste de försöka förstå  vad som har hänt och de måste ta ställning till om de ska ge upp eller försöka överleva. 

Det är riktigt synd att novellen endast är 25 sidor, för det här är riktigt bra! Det är mörkt, hopplöst och riktigt hemskt - jag gillar det skarpt! Huvudpersonen Jonah har väckt mitt intresse och jag vill veta vad som händer med honom och de andra ungdomarna efter de här 25 sidorna. Jag hade absolut inte tackat nej till en bok på 300-400 sidor som bygger på den här novellen. Jag tror det hade blivit riktigt bra!Titel: Hare Moon
Författare: Carrie Ryan
Serie: The Forest of Hands and Teeth(De oheliga), #0.5

Kommentarer:
Hare Moon utspelar sig ca 10 år innan den första boken och i samma by. Man får följa en ung tjej som längtar efter världen bortom staketen och när hon hittar kärleken ställs hon inför valet om en okänd framtid eller en framtid i byn där hon har växt upp.

Även denna novellen gav mig mersmak! Huvudpersonen man får följa i Hare Moon dyker även upp i den första boken och i den här novellen  får man en förklaring till varför hon agerar som hon gör senare och man får svar på många frågor man hade om henne som person. Den passar bra ihop med den första boken och nu är jag riktigt sugen på att ge mig på de två sista böckerna i Carrie Ryans zombietriologi. 


Betyg: 8/10


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar