fredag 24 maj 2013

Farlig Förmåga - Jessica Spotswood

Titel: Farlig Förmåga
Författare: Jessica Spotswood
Serie: Systrarna Cahill #1

Förlag: Rabén & Sjögren
Språk: Svenska
Antal Sidor: 312
Utgivningsår: 2013
Rec ex: JaBeskrivning från Adlibris:
Cate och hennes systrar är häxor men det måste hemlighållas annars riskerar de att förvisas, fängslas eller till och med dödas. Storasyster Cate har lovat att beskydda sina yngre systrar men det blir komplicerat när hon hittar sin döda mammas dagbok. Om det som står i den är sant är de inte säkra - kanske inte ens från varandra ... En smäktande och spännande berättelse, späckad med magi och romantik!


Kommentarer:
Jag gillar verkligen känslan och stämningen som genomsyrar hela den här boken. Det finns något trolskt över hela staden och man kan nästan känna magin dallra i luften.

De tre systrarna Cate, Maura och Tess fattade jag tycke för nästan direkt. Det är alltid speciellt att läsa om syskon som står varandra nära och jag gillar deras relation till varandra. Det är mycket bråk och diskussioner men trots det vet man att de älskar varandra och att de vill hålla ihop. Jag tyckte Cate emellanåt var väldigt strikt mot sina systrar men jag förstår varför hon behöver vara det och varför hon vill hålla ihop familjen. Lika mycket som jag gillade systrarna Cahill, lika mycket hatade jag Brödraskapet. Men det är väl det författaren vill att man ska göra! Usch jag blir så arg när tänkter på dem och hur de predikar över hur kvinnorna ska bete sig och hur de ska uppträda!

Jag tycker det var lite synd att själva magin inte fick större utrymme i boken men det har väl sin förklaring eftersom systrarna måste hemlighålla den. De stunder då magi var involverad tyckte jag var de bästa! Jag hoppas på mer magi i uppföljaren.

Det stora problemet jag hade med den här boken var att när det väl började hända saker var boken slut. Det är en väldigt lång inläsningsstäcka på den här boken där det inte händer speciellt mycket. Den är absolut inte tråkig men precis när allting ska dra igång så är sidorna slut(!) Men eftersom boken slutar så spännande så man kan hoppas att bok två är fartfylld från start!
Betyg 7/10

Andra böcker i serien:
1. Farlig Förmåga
2. Stjärnmärkt

3. Systrars Öde

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus och Cdon.

2 kommentarer:

  1. Var utspelar sig boken?

    SvaraRadera
  2. Hur skulle du beskriva varje syster? Cate? Maura? Tess? :)

    SvaraRadera