torsdag 25 april 2013

Dålig Karma - David Safier

Namn: Dålig Karma
Författare: David Safier 

Förlag: Bazar Förlag
Språk: Svenska
Antal sidor: 284
Utgivningsår: 2013
Rec ex: Ja


Beskrivning från Adlibris:
Den framgångsrika programledaren Kim Lange har äntligen fått det eftertraktade stora journalistpriset. Samtidigt har hon haft en vansinnig dag. Det galnaste ögonblicket är när hon får ett tvättställ från en rysk rymdstation i huvudet och vaknar upp i en myrstack med sex ben, känselspröt och en stor rumpa. Kim förstår att detta är priset hon får betala eftersom hon har samlat på sig så mycket dålig karma. Men Kim har inte lust att plocka brödsmulor eller bli kommenderad av den tyranniske ledaren för arbetsmyrorna, och hon kan heller inte tillåta att hennes man tröstar sig med en annan. Vad ska hon göra nu? Det finns bara en lösning, hon måste börja samla på sig god karma. På sin väg upp och ned på reinkarnationsstegen möter hon många utmaningar och frestelser och gör erfarenheten att det inte är tillfälligheter som gör att man återföds som tarmbakterie, hamster eller hund. Men Kim är fast besluten att återförenas med sin familj och fyller noggrant upp sitt karmakonto. Men saker och ting går inte alltid som planerat . . .


Kommentarer:
Hur kan man komma på idén att skriva en bok om en människa som återföds som en myra? Seriöst? Det är helt galet! Jag älskar idén bakom den här boken och jag hade höga förväntningar på att boken skulle vara riktigt underhållande och galet rolig. Men..

Jag tyckte tyvärr inte att boken höll hela vägen. Den är absolut underhållande och jag skrattade högt ett flertal gånger, men någonstans i mitten av boken så kändes det som historien bara upprepade sig. Hon dog och förvandlades till ett annat djur som hamnade i komiska situationer och sen dog hon och historien upprepade sig igen. Jag blev lite trött på Kims tankar och kunde inte alls förstå hur hon tänkte ibland. 

Trots allt det komiska så får man sig en tankeställare när man läser. Man kanske borde försöka att vara lite bättre i det här livet, lite mer osjälvisk och lite trevligare mot människor man möter? Man vill ju ogärna återfödas som myra...

Betyg: 6/10

Finns att köpa på Bokus & Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar