lördag 13 april 2013

De utvalda: Monstrets dotter - Kristin Cashore

Namn: De utvalda: Monstrets dotter
Författare: Kristin Cashore

Serie: De utvalda #2
Förlag: Månpocket
Språk: Svenska
Antal sidor: 508
Utgivningsår: 2013
Rec-ex: Ja


Beskrivning från Adlibris:
Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?
Kommentarer:
Jag älskade den första boken Tankeläsaren så jag var lite nervös för att jag inte skulle gilla den här lika mycket. Men jag hade inte behövt oroa mig för Monstrets dotter var riktigt bra! Här får vi möta en helt nya värld men nya karaktärer, monster(!), nya städer och hela nya historier. Jag är riktigt imponerad över hur Cashore bygger upp sina världar och hur allt passar så bra ihop och känns så realistiskt och trovärdigt. 

Eftersom det är en helt ny värld som introduceras så är det många karaktärer att hålla reda på och många nya miljöer men trots det så tycker jag inte det blir rörigt utan bara intressant. Man vill veta mer, lära sig mer om de olika personerna och hur landet är uppbyggt. Jag älskade verkligen Flammas karaktär, hon är stark, självständig och osjälvisk. 

Historien börjar riktigt starkt, man drivs framåt hela tiden och det händer nya spännande saker som gör att man gärna läser vidare alldeles för länge på kvällen.. Men någon stans i mitten tyckte jag att boken stannade av ett lite tag. Inte så länge så att man tappade intresset för boken men jag tyckte inte det var full fart genom hela boken. Slutet var riktigt bra och precis som i Tankeläsaren var jag riktigt ledsen över att boken var slut! 

En riktigt bra bok och en värdig fristående uppföljare till Tankeläsaren. Jag håller precis på att läsa den tredje boken: Hemligheternas Rike och vill VERKLIGEN inte att den ska ta slut, vad ska man göra utan Cashores värld??

Betyg: 9/10

Andra böcker i serien:
1. Graceling (De utvalda: Tankeläsaren)
2. De Utvalda: Monstrets dotter
3. De utvalda: Hemligheternas rike

B
oken finns att köpa på Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Jag har kollat lite på dom här böckerna, men inte riktigt fastnat, men samtidigt verkar dom rätt bra, så jag kanske ger dom en chans nån gång i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du måste absolut ge dem en chans!!

   Radera
 2. Kul att du gillade den första i serien för den har jag nämligen hemma, så ska förhoppningsvis bli läst snart! :)

  SvaraRadera