lördag 20 april 2013

Den Blå Hertiginnan - Philippa Gregory

Namn: Den blå hertiginnan
Författare: Philippa Gregory
Serie: Rosornas krig #3
Förlag: Damm

Språk: Svenska
Antal sidor: 573
Utgivningsår: 2013
Rec ex: Ja


Beskrivning från Adlibris:
I inbördeskriget som kallas rosornas krig stred två släkter mot varandra.
I Den blå hertiginnan möter vi Jaquetta St Pol kvinnan som säkrade tronen för de vita rosorna av York. Legenden säger att Jaquetta St. Pol härstammar från flodgudinnan Melusina, och att det är därifrån hon har fått sin ovanliga gåva. Jaquetta är synsk, i en tid då en kvinna utan vidare kan bli fälld och bränd på bål för trolldom. När Jaquetta tvingas bevittna Jeanne dArcs gruvliga död på bålet inser hon till fullo vad som väntar den kvinna som inte är försiktig med sina förmågor. Men hennes gåva är också eftertraktad. Livet i det kungliga hovet är fullt av intriger och konspirationer, kan Jaquetta förutse hur det ska gå? Hon gifter sig rakt in i hovets innersta cirklar och blir efterhand drottningens förtrogna. Det ser ut som att Jaquetta till slut har hittat en trygg position för sig själv och sin familj. Eller?

Kommentarer:
Philippa Gregory är som vanligt en mästare på att ge liv åt den engelska historien. Det här är den nionde boken av Philippa Gregory jag har läst och hon har inte lyckats göra mig besviken än.

Den tredje boken i serien om Rosornas Krig utspelar sig före både Den vita drottningen och Den röda drottningen och vi får följa Jaquetta St Pol, mor till Elisabet Woodville(Den vita drottningen). Boken handlar om Jaquettas liv och hennes familjs kamp i striden om Englands tron. Om man har läst de två tidigare böckerna så vet man i stora drag hur den här boken ska sluta. Trots det så förlorar inte boken sin spänning utan man sugs in i berättelsen och man får uppleva England på 1400-talet från första parkett.

Jaquetta är en mycket intressant kvinna och hon är definitivt min favoritkaraktär så här långt i serien om Rosornas krig. Hon hyser stor kärlek till sin familj och hon beskrivs som en varm och älskad person. Jag gillar att hon inte känns så maktgalen som kvinnorna i de tidigare böckerna. Det känns som hon skulle vara minst lika lycklig av att vara hemma i sitt hus omgiven av sin familj som hon skulle vara på hovet omgiven av rikedom och lyx.

Den blå heriginnan är så här långt min favoritbok i serien. Den är händelserik, spännande och innehåller en fin kärlekshistoria. Det är inte så mycket falskspel och oärlighet mellan huvudkaraktärerna och efter de två första böckerna känns det rätt skönt! Jag var helt inställd på att detta var den sista boken i serien men så tog jag en närmare titt på goodreads och blev lite häpen över att det kommer bli sex böcker i serien om Rosornas krig. Så det finns fortfarande mycket underbar Engelsk historia som väntar!

Betyg 8/10

Andra böcker i serien:
1. Den vita drottningen
2. Den röda drottningen
3. Den blå hertiginnan

4. The Kingmaker's Daughter
5. The White Princess
6. The Last Rose


Boken finns att köpa på
adlibris och bokus

3 kommentarer:

 1. Låter som en bra bok! Jag är själv intresserad av historia och älskar historiska romaner :)

  SvaraRadera
 2. Hej såg att du komenterat hos Anna på boktycke och att du bor i Malmö. Vi ska ha en bokbloggsträff i lund på fredag. Kanske kort varsel men du är välkommen :) Gå in på denna länken till fb och kolla in det :)
  https://www.facebook.com/events/555709811126453/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja jag såg det på Annas blogg nu i veckan men jag kan tyvärr inte på fredag. Förhoppningsvis nästa gång :)

   Radera