torsdag 16 januari 2014

The Scorch Trials - James Dashner

Namn: The Scorch Trials
Författare: James Dashner
Serie: Maze Runner #2
Språk: Engelska
Antal sidor: 360
Utgiven: Oktober 2010

Beskrivning från Goodreads:
Solving the Maze was supposed to be the end. No more puzzles. No more variables. And no more running. Thomas was sure that escape meant he and the Gladers would get their lives back. But no one really knew what sort of life they were going back to.
In the Maze, life was easy. They had food, and shelter, and safety . . . until Teresa triggered the end. In the world outside the Maze, however, the end was triggered long ago.
Burned by sun flares and baked by a new, brutal climate, the earth is a wasteland. Government has disintegrated—and with it, order—and now Cranks, people covered in festering wounds and driven to murderous insanity by the infectious disease known as the Flare, roam the crumbling cities hunting for their next victim . . . and meal.


Kommentarer:
Det var i somras som jag läste The Maze Runner och blev som många andra helt uppslukad av den spännande och actionfyllda historien. Nu har tiden kommit till bok nummer två i serien som fortsätter följa Thomas och hans vänner på ett minst lika galet äventyr fyllt med död och andra hemskheter.

The Scorch Trials sätter av i ett väldigt tempo och galenskaperna och hemligheterna löser av varandra i snabb takt. Kapitlen är extremt korta och genom att det nästan alltid händer något uppseendeväckande vid varje slut så är det riktigt svårt att lägga ner boken då man SÅ gärna vill veta vad som kommer hända. Man kastas direkt in i många riktigt råa och hemska scener som bara späder på den fängslande handlingen. Jag hade miljoner frågor efter jag hade läst ut den första boken och under läsningens gång får man inte reda på så himla mycket, utan tvärtom tillkommer det bara fler. Alla obesvarade frågor gör att man håller sig på tårna och jag har ruskigt svårt att bestämma mig för vad jag tycker om WICKED och hela experimentet.

The Scorch Trials börjar så enormt bra men tyvärr håller den inte riktigt hela vägen ut. Jag kom på mig själv att tappa lite av intresset nån gång i mitten av boken. Sen fick jag aldrig tillbaka den där speciella känslan som jag hade de första 100-150 sidorna. Jag la till och med ner boken när jag hade 15 sidor kvar?! Det händer nästan ALDRIG, men just då hade jag inte det behovet att läsa klart boken(Jag gjorde det typ 1tim senare). Så mitten och slutet imponerade inte alls lika mycket som de första delen i boken.

Man lär känna rätt många nya karaktärer i den här boken och det var kul att det dök upp lite fler tjejer. Jag gillar fortfarande Thomas riktigt mycket men jag inte säga att jag är så himla imponerad av Teresa. Däremot verkar den nya tjejen Brenda riktigt intressant och spännande. 

Men sammanfattningsvis är det en bra bok, den är väldigt spännande, actionfylld och riktigt fascinerande. Det är ingen tvekan om att den är riktigt läsvärd! Jag har precis börjat läsa den sista delen i serien; The Death Cure för nu måste jag få svar på alla mina frågor - en gång för alla! Om du inte har läst den här serien, plocka upp The Maze Runner nu!

Betyg 7/10


Andra böcker i serien:
0.5 The Kille Order
1. The Maze Runner
2. The Scorch Trials
3. The Death Cure

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar