torsdag 31 oktober 2013

The Twelve - Justin Cronin

Titel: The Twelve
Författare: Justin Cronin
Serie: The Passage #2
Språk: Engelska
Antal Sidor: 564
Utgiven: Oktober 2012

Beskrivning från Goodreads:
At the end of The Passage, the great viral plague had left a small group of survivors clinging to life amidst a world transformed into a nightmare. In the second volume of this epic trilogy, this same group of survivors, led by the mysterious, charismatic Amy, go on the attack, leading an insurrection against the virals: the first offensives of the Second Viral War.

To do this, they must infiltrate a dozen hives, each presided over by one of the original Twelve. Their secret weapon: Alicia, transformed at the end of book one into a half human, half viral—but whose side, in the end, is she really on?


Kommentarer:
Jag tror jag har sagt det tusentals gången men den första boken i den här serien(The Passage) var förra årets bästa bok så förhoppningarna på The Twelve var minst sagt skyhöga. The Twelve är ingen bok man kan läsa på en dag, det krävs koncentration och lite jobb med att hålla reda på allt som händer men det är SÅ värt det!


Det är ingen rak tidslinje i den här historien och det är väldigt många olika karaktärer och personer som man ska hålla reda på. Så därför krävs det som sagt rätt mycket av läsaren och jag var lite förvirrad stundtals eftersom det hoppar fram och tillbaka i tiden och den utspelar sig på flera ställen runt om i ett postapokalyptiskt USA. Men trots att det är lite rörigt så är det svårt att lägga ifrån sig den här boken. Det är något som fascinerar mig med den här historien, det känns så realistiskt och jag har utvecklat ett starkt band till många av de här karaktärerna att jag blir helt uppslukad av deras berättelse.

En sak som gör den här boken så bra att att den verkligen är riktigt rå och hemsk stundtals. Det är misär, människoroffer och andra riktigt hårresande händelser(som jag gillar skarpt). Monsterna i den här boken kallas Viraler och är nog en av de absolut värsta monster jag har stött på i en bok. De är helt utan samvete och deras största önskan är att slita människor i stycken.

Helt enkelt en episk historia och en vädligt värdig uppföljare till The Passage. Det är inte utan anleding The Twelve har vunnit Goodreads Choice Awards 2012 i kategorin Horror.

Betyg: 9/10

Andra böcker i serien:
1. The Passage
2. The Twelve
3. The City of Mirrors

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och Cdon.

4 kommentarer:

  1. Jag håller verkligen med dig om att den var värd varenda minut då man måste hålla reda på alla person och detaljer! Riktigt, riktigt bra bok! :)

    SvaraRadera
  2. Denna tänkte jag läsa under långledigheten i jul, så jag får riktigt mycket tid med den :)

    SvaraRadera